Top Gear is back!

Kot vsak večji avtomobilski zanesnjak sem tudi sam velik fan ekipe iz britanske avtomobilistične oddaje Top Gear. In na moje veliko veselje bo danes drugi del enajste sezone.

Ekipo Top Gear sestavljajo trije britanski novinarji in televizijski voditelji, ki jih seveda zanimajo avtomobili. Oddaja je sestavljena iz bolj ali manj resnih testov in predstavitev avtomobilov, neresnih novic in včasih povsem neresnih challengev. Da pa je vesel tudi BBC, ki to oddajo dela, pa morajo v vsakem delu gostiti eno znano osebnost, ki se pomeri na stezi v razumljivo cenjenem avtomobilu (Chevrolet Lacetti).

Prvi in glavni od trojice je Jeremy Clarkson (Jezza), ki ima v oddaji vlogo nekakšnega egoističnega vsevednika. Seveda prav on testira večino športnih avtomobilov in tiste najboljše. Drugi je Richard Hammond (Hamster), ki ima vlogo majhnega, temperamentnega geja. On sodeluje pri vsemu, kjer se kaj razbija. Kot zadnji pa je James May (Captain Slow), ki se predstavlja kot, umirjeni, elegantni in staromodni dolgolasec. On testira tiste bolj luksuzne in umirjene avtomobile. Slovi pa kot zelo počasen voznik (od tu tudi nadimek), v challengih pa vedno zamuja in se izgublja. Poleg njih pa je v ekipi še nekdo. Skrivnostni The Stig. On je zadolžen samo za postavljanje hitrih časev na testni stezi. Njegova prava identiteta širši javnosti ni znana, v oddaji pa ga obravnavajo kot stroj. Niti ga ne vidimo (vedno ima čelado), niti ne govori. Kljub temu pa se že ugiba kdo to je, oziroma nekateri celo pravijo, da je to več oseb. V novi sezoni pa se je predstavil nov član: Top Gear Stunt Man. V vsake delu bo izvedel en nenavaden stunt. Tudi njegova identitea je še neznana, vendar se ne skriva za čelado, tko da ga bo kmalu nekdo prepoznal.

Sam koncept oddaje je zasnovan predvsem na humorju, zato se večino časa le norčujejo iz stvari. Malo bolj resni so le testi, zato lahko koga ta oddaja odbija, ker ni dovolj resna. Ampak meni je naravnost fantastična. Kljub vsemu pa so naredili tudi nekaj povsem resnih stvari: vsako leto delajo največjo raziskavo zanesljivosti avtomobilov na svetu, kot prvi na svetu so prišli z avtomobilom do severnega pola, kot prvi so prevozili največje slano jezero na svetu v Bocvani (in to z navadnimi 2WD avtomobili), izbrali so The best driving Song, v kateri je sodelovalo na milijone ljudi, njihovo resno mnenje o avtomobilih pa ima veliko težo v javnosti.

Oddaja, v kateri se resnih stvari lotijo resno na zabaven način. Priporočam vsem, ki še niste gledali.

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev

 1. Luka, 30.06.2008 ob 14:31

  Ta nadaljevanka rox !

 2. sloncica, 30.06.2008 ob 14:41
  sloncica

  Še men je všeč zadeva, pa nism huda poznavalka avtov. :)

 3. Zvesti gledalec, 30.06.2008 ob 15:16

  “Drugi je Richard Hammond (Hamster), ki ima vlogo majhnega, temperamentnega geja.” In kaj to pomeni? Tudi sam sem gej in bi bilo verjetno čisto zanimivo, če bi bil – Hammonda sicer spremljam od leta 2002, ko je začel sodelovati pri Top Gear -, vendar pa je poročen in ima dve hčerki. Če pa misliš, da je biti gej “vloga”, potem pa tega stavka sploh ne razumem.

 4. mojcica, 30.06.2008 ob 15:19

  no, no, hamster pa ja nima vloge geja. on igra vlogo malega, simpaticnega hrcka z blescecim nasmehom. ;)

 5. Eliminator, 30.06.2008 ob 19:35

  Ja dobr no, pa metroseksualca. Kar je zame isto kot gej.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !