VN Francije ali F1 sux

Osma dirka Formule 1 je za nami, razplet dirke pa mi ni najbolj všeč, še manj pa končni vrstni red pri vrhu. Zopet smo gledali precej monotono dirko, ki jo je zopet dobila napačna ekipa. Pri tej dirki pa res ni bilo omembe vrednega trenutka. Prvo uvrščena po kvalifikacijah sta takoj pobegnila naprej in tudi zmagala. Tekma tako ne more biti bolj dolgočasna, tisti na sredini pa tudi niso poskrbeli za nič razburljivega. Niti enega trka, nič. The wonder Kid a.k.a Hamilton pa se je tudi bolj ko ne usral tam zadaj. Po tanovem sedaj tudi ni več mojega favorita Sata, zato sedaj navijam za Kubico, ki pa se na tej tekmi ni uvrstil ravno dobro, pa tudi Heidfeld se bo moral precej bolj truditi, če hočejo, da BMW osvoji tudi konstruktorski naslov.

Sem pa danes ob gledanju te dirke ugotovil, kako nadvse bedna je Formula 1. In to naj bi bila kraljica motošporta. Kraljica my ass. Res ni bolj bednega in dolgočasnega motošporta. Vrstni red se od začetka do konca komaj kaj spreminja, na vrhu se sploh ne (ko da je važno, ker Ferrari zmaga), ni niti enega trka, ob edini borbi na dirki (Hamilton na začetku) pa le-tega zaradi sekanja ovinka kaznujejo. Ovinek pa je seveda sekal zaradi borbe. Pa sploh mi grejo teli komisarji in pravila na kurac. Kaznujejo tam, kjer nič ni, pa skos se neki matrajo dirkanje narediti varno. WTF!? Varno? Pa od kdaj bi dirkanje moglo biti varno? Ravno to je eden od največjih čarov motošporta – nevarnost. Ampak po drugi strani pa so dirkačem prepovedali TC. Res sta vse zjebala tist pajac grd od Ecclestona pa un nacist Mosley. In iz današnjih šoferjev sta nardila zmeneta, ne pa dirkače. Vso elektroniko ven, ročne menjalnike nazaj. Zato so pa bila zlata leta motošporta osemdeseta. Za vse športe, ne samo za F1. Takrat ni bilo nobenih omejitev, ekipe so naredili stroje, kakršne so le mogli, vozniki pa so bili res pravi mojstri volana. In to je bil pa potem največji čar: kdo ima največ jajc? Kdo si največ upa reskirat? Tisti je bil potem heroj. Ali pa se je ubil. Samo jebat ga, tako pač je. To so že ekstremni športi. In noben ekstremni šport ni varen. Ravno zaradi tega pa obstaja. In danes hočejo narediti varno nekaj, kar mora biti nevarno. V 80ih so lahko govorili o kraljicah in kraljih motošporta. Takrat je bilo to užitek gledat. Danes so pa samo še neka pravila pa komercializacija. Zato danes sploh ne moremo govoriti o kraljici. Pa tudi če bi, F1 sigurno nima nič zraven.

Aja, pa še nekaj mi gre na živce. Zakaj se morajo zaostali za krog umikati? Kot da oni pa ne dirkajo. Da so samo za to zraven, da je mal več gužve. To pa ni važno, če si recimo hoče Nakajima prvoziti nekaj porednosti pred postanki. Ne, on se mora umakniti bogovom. Kot da tiste slabše ekipe pa ne dirkajo med seboj. Pa tudi velikokrat se prehitevajo. Ampak ne, mi moramo gledat Masso z 20 sekundami prednosti, kako kroge nabija.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !