Ženske za volanom

Še ena tema, ki je povzročila že veliko prepirov. Moški ves čas povdarjamo, da smo v splošnem boljši vozniki, ženske pa to za nič na svetu ne priznajo. Pa čeprav dejstva govorijo proti njim.

Tudi sam sem mišlenja, da večina žensk pač enostavno ni za volan. Pa to ni nek staromoden kliše, ampak so me v to prepričale izkušnje. Izkušnje z ženskami na cesti namreč.

Kdo se bo na ozki cesti pripeljal po sredini? Največkrat ženska. Kdo te bo izsili in te potem tudi oviral? Največkrat ženska. Kdo sploh nima pojma o parkiranju? Res je, največkrat ženska. Zakaj povsod največkrat? Ker se seveda najdejo tudi taki moški. Če jim lahko tako rečem. Ženske so res mojstrice bližnjih srečavanj. Najprej so pripelje čisto po sredini, potem se pa se še umika ko da ima tovornjak. Zelo kritična točka je tudi parkiranje. Zares velika večina, ki jih jaz gledam, nima pojma o stvari. Nekatere še na naprej falijo boks, tudi po popravljanju pa avto še vedno ostane na črti. Da ne govorim, ko je treba parkirat do kakšnega robnika. Sicer ženske vedno vozite tako na široko, kot da bi imele tovornjak.

Jaz pa mislim, da za to razliko med moškim in žensko obstaja povsem logična razlaga v povsem osnovnih naravnih stvareh ženske. Kakšno teoretično znanje je potrebno za dobro vožnjo? Fizika, mehanika in strojništvo. Vemo pa, da te tri stvari niso ravno priljubljene pri ženskah. Vsaj po število žensk na strojnem faksu recimo. Ob pomanjaknju fizikalnega in mehanskega znanja pa je seveda vožnja precej otežena. O vožnji sami nimate pojma, ampak samo vozite tako, kot so vas pač naučili. Zaradi tega ste seveda mrzle ob prvi nevarni situaciji. Za vaše tovornjakarsko ovinakrjenje pa je kriva prostorska orientacija. To je mislim da tudi splošno znano, da imate ženske slabšo orientacijo od moških. Zato tudi taka vožnja na široko in parkiranje čez dva boksa. Ker pač enostavno slabo ocenjujete dejansko oddaljenost od stvari.

Drug problem, ki sem ga opazil zadnje čase, so pa ženske, ki hočejo kao nekaj izstopati. To so predvsem mlajše predstavnice voznic, ki se jih v avtu komaj vidi, imajo sončna očala čez pol glave, včasih tudi glasna glasba, na avtocestah terajo tiste Twingote 150 in sploh vozijo za svoje sposobnosti prehitro. Take so pa res bruh in upam, da jih čim manjkrat srečam.

Ženske pa ste vzrok tudi ogromnemu povečanju avtomobilov na cesti. In posledično tudi prometnih nesreč. Včasih so vozili samo tisti, ki so v tem uživali ali pa so se res morali voziti z nekim vzrokom. Danes pa je imeti izpit že kar trend, pa čeprav ni niti najmanjše potrebe za to. Potem se pa začnejo brezvezna fijakanja okoli in s tem oviranje tistih, ki res nekam morajo. Letala vozijo recimo samo tisti, ki jih to zanima. Če bi bilo isto z avtomobili, bi bila cesta eden najlepših krajev. Pa koliko je pilotk in koliko voznic? Pa oboje zahteva isto znanje in sposobnosti.

Pa še glede nesreč: statistika naše policije sicer pravi, da je povzročiteljev moških, ampak te statistike itak lažejo v vseh možnih pogledih. Ženske povzročite veliko tistih manjših nesreč, ki se v statistikah ne obravnavajo tako podrobno. Podrobno se obravnava le nesreče s smrtnim izidom ali težko poškodbo. Tam ponavadi avtomatično določijo za povzročitelja tistega, ki je šel prehitro. To pa je ponavadi moški, ki ga je v prehitevanje primorala ženska. Ampak ta tretja oseba, ki je dejanski povzročitelj nesreče, se v preizkavah seveda ne upošteva.

No, pa da ne boste mislile, da ste samo ženske take. Tudi precej moških se najde, ki so obupni. Ampak tam je poleg neznanja lahko tudi arogantnost. Kategorija zase so pa itak penzionisti, ki so sploh katastrofa.

Pa da ne bom zdej izpadel kot en šovinist. Zelo rad imam žensko družbo, ampak na žalost ne za volanom.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev

 1. bonboniera, 13.06.2008 ob 16:35
  bonboniera

  hahhahaah :lol: čeprav sem ženska, sem se močno nasmejala ob temle.

  veliko stvari je resničnih.

  glede tistega se pa ne strinjam, statistika pač ne laže ;)

 2. mojcas, 20.06.2008 ob 14:44
  mojcas

  Koliko si star? Imaš izpit za avto?

 3. Marcos, 20.06.2008 ob 14:53

  Se strinjam z vsem napisanim :D No, skoraj hujši so samo še tisti, ki govorijo po telefonu med vožnjo. Tudi taki se motovilijo okoli, ker niso pozorni na dogajanje okoli sebe. V takih primerih skoraj ni razlike med moškimi in ženskami.

 4. Eliminator, 20.06.2008 ob 17:14

  bonboniera: statistika sama po sebi res ne laže, ampak ta, ki jo vodi naša policija, pa ne kaže realnih podatkov. Ker je že narobe zastavljena.

  mojca: a si se mogoče prepoznala kje v članku?

 5. mojcas, 20.06.2008 ob 17:32
  mojcas

  u wish.

 6. dewill, 30.06.2008 ob 13:32

  Da ti vrnem komentar :) V enih stvareh si zadel point, nekje pa si čist mimo udaril. Ni res da vse ženske suck za volanom…res ne. So pa izjeme, katerim bi pa tud jest vzela izpit…razne gospe s 5 m avtomobili, ki jim ga je posodil mož za nedeljsko nakupovanje, pa se jim pol iz avspuha voda cedi..cccc
  Smo pa tudi izkušene voznice, ki lahko z vožnjo in s parkiranjem stopimo ob bok marsikateremu moškemu! Tako.

 7. Eliminator, 30.06.2008 ob 21:46

  No, seveda. Očitno sem pozabil omeniti, ampak vsekakor niste vse ženske za v isti koš. Ampak po mojih izkušanjah še vedno prevladujejo tiste ta štoraste.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !