Kako kupiti nov avto?

Tudi najbolj slovenceljski Slovenec bo po 7 letih želel zamenjati svojega rdečega Clia dizel, takrat pa se pojavi vprašanje, kaj sedaj kupiti. Ker je to precej tisočakov vredna naložba, se seveda vsi želijo prepričati in pretehtati vse možne kombinacije, saj si mora kupiti pravi avto, da bo lahko normalno z njim preživel še 7 let.

Veliko tem se na forumih pojavlja na to temo, zato bom napisal kratek vodič, kako si kupiti pravi avto. Tokrat bomo kupovali nov avto, naslednjič pa še rabljenega. Kjer je malo več dela.

Predpostavimo, da avto kupujete glede na potrebe, ne zaradi užitka. Slednjih je precej manj, itak pa taki ponavadi sami znajo kupiti pravi avto.

1. Potrebe: dobro razmislite, za kaj vse boste avto potrebovali. Če ste recimo sami s ali s partnerjem, bodo zadostovali že navadni hatchbacki ali limuzine. Če imate družino z majhnimi otroki, se je smiselno ozreti po karavanih. Za zares veliko družino s psom, ki veliko potuje, so enoprostorci oziroma kombiji, tisti, ki dajo tudi nekaj tudi na varnost, pa SUVji. Če živite nekje v težje dostopnem območju, je edina logična izbira terenec ali vsaj nekaj s 4×4 pogonom. Če veliko prevažate tovor, pa imate prave kombije ali poltovrnjake. Ko določite vse potrebe, ste že nekako usmerjeni v nek segment vozil. Ob tem mislite tudi na okvirno ceno, kakršno ste si zamislili, da veste, kateri razredi so vam sploh dostopni.

2. Razred: z določitvijo potreb ste končali v dveh ali treh segmentih. Zdaj je že čas za bolj podrobno izločanje vozil. Če imate recimo družino z majhnimi otroki, imate sedaj na voljo karavane, enoprostorce in SUVje. Zdaj je že porebno gledati na to, ali potrebujete 7 sedežev, velik pritljažnik, prostor za psa… Če imate več kot tri otroke, so torej karavani izločeni, vendar pa previdno, če nimate toliko otrok. Namreč čeprav enoprostorci izgledajo večje kot karavani, so nekateri karavani bolj prostorni in bolj prilagodljivi.

3. Cena: na tej točki imate že točno izbran razred vozila. Sedaj je potrebno postaviti ceno, kakršno ste še pripravljeni plačati. Ob tem imejte vedno v mislih tudi opremo, saj so nekateri avtomobili lahko precej cenejši od konkurentov, vendar so slabo opremljeni, z dodatno opremo vred pa je cena višja od osnovne konkurentove. Ko določite ceno, ste izbiro skrčili le še na pol razreda, saj vsi, ki presegajo vaše finančne zmožnosti, odpadejo. Če gledato sredino razreda, pa verjetno tudi najcenejši odpadejo.

4. Všečnost: mogoče malo smešna točka, ampak vedno kupujte avto, ki vam je všeč. Avto bo samo vaš in vi ga boste uporabljali, zato poskrbite, da si boste kupili nekaj, kar vam bo všeč in se boste v njem dobro počutili.

5. Znamka: nekateri nakup pogojujejo tudi z znamko, ampak raje dajte možnost vsem, sploh če z neko znamko še nimate izkušenj. Lahko pa neko znamko izločite, če imate z njo že slabe izkušnje. Ne verjamite pa tudi vsega, kar vam drugi rečejo glede znamk in zanesljivosti. Tudi Toyote crkujejo. Je pa nekaj stvari, ki se ločijo poznamkah: rezervni deli za nekatere avtomobile so lahko dragi, če je prodajna veriga neke firme slabo razvita pri nas, se boste morda morali daleč voziti na servis… Pa še to: redek avto boste potem težje prodali.

6. Uporabnost: na tej točki si greste avto že v živo pogledat. Med izbranimi modeli primrjajte njihovo notranjost, prilagodljivost in uporabnost. Seveda glede na svoje potrebe. Preverite velikost pritljažnika, prostornost v kabini, enostavnost uporabe notranjosti (podiranje sedežev, višina nakladalnega robu v pritljažniku, odlagalni predali, uporaba elektronskih dodatkov…), uporabnost in dostopnost armaturne plošče, položaj za volanom, preglednost iz vozila… Preglejte res vsak centimer avtomobila, saj vas bodo razne malenkosti, ki ste jih pri ogledu zgrešili, kasneje zelo motile.

7. Oprema: pri vseh konkurentih tudi preverite, kakšne pakete opremo ponujajo in za kakšno ceno. Ponavadi se najbolj splača vzeti nek srednji paket, saj največkrat ponujajo že veliko (precej več od osnovnega), od osnovnega paketa pa so dražji le za par evrov. Najvišji paketi opremi so precej dražji in ponavadi vsebujejo samo tako opremo, ki je ne potrebujete nujno. Če pa kljub srednjemu paketu še vedno nekaj nujno rabite (recimo ESP), pa to še vedno lahko posebej doplačate. Ta točka je ponavadi zelo pomembna in tudi prelomna za odločitev za točno določen model. Vseeno je bolje imeti avto, ki je bolje opremljen in je cenejši kot pa konkurenta, ki samo bolje zgleda.

8. Motor: po vsem osnovnem selekcioniranju so sedaj na vrsti tudi tehnične plati avtomobila. Sedaj imate že nekaj točno določenih znamk in modelov, pri katerih primerjajte pogonske agregate. Najprej se odločite, ali je za vas boljši dizel ali bencinar. Današnji trendi sicer narekujejo dizle, ampak pri vsem tem kalkuliranju porabe upoštevajte tudi to, da so dizli v povprečju 2.000€ dražji od enakovrednih bencinarjev, da imajo turbine, ki ob nepravilni uporabi crknejo, nove pa stanejo od 2.000€ naprej. Tudi servisi so dražji v povprečju za 200€, vedno manjša pa je razlika v ceni med nafta in bencinom. poleg tega pa dizel sploh nima manjše porabe, če ga ne vozimo pravilno, bolj občutljivi pa so tudi glede vzdrževanja. Druga stvar pa je moč. Družinskega avta verjetno ne boste kupili za dirkanje, zato razni močni bencinarji odpadejo. Razen če ste vseeno bolj športno naravnani. Smiselna izbira je torej srednji bencinar ali dizel. Če delate veliko dolgih razdalj (več kot 30.000 km na leto), vsekakor dizla, če pa boste avto v glavnem uporabljali za razvoz otrok v šolo, nakupe in druge opravke, pa bencinarja. Ne kupujte pa podhranjenih motorjev. V tako težkem in velikem avtu so šibki motorji prava mora.

9. Barva: zadnji korak pri nakupu vozila pa je še barva. Pri barvah pa je vse odvisno samo od vašega okusa, saj ni boljše ali salbše barve. Je pa vseeno nekaj dejstev, ki bi lahko vplivale na izbiro barve. Na svetlih barvah  se pozna vsaka umazanija, medtem ko so temne in črna “odporne” na umazanijo. Sa pa zato vsake najmanjše poškodbe hitreje opazne. Pa še to: za najbolj varno barvo velja srebrna.

10. Prodajalec: ko imate točno izbran avto, pa morate izbrati še prodajalca oziroma avtohišo. Zelo pomembno vlogo pri tem igrajo možnosti financiranja, saj vsaka avtohiša ponuja drugačne možnosti financiranja. Pri vseh prodajalcih izbranega vozila se pozanimajte o pogojih in izberite za vas najugodnejšega. Od prodajalca do prodajalca pa so odvisne tudi čakalne dobe (na čakalno dobo vpliva tudi izbrana barva!), zato se pozanimajte, kdo vam lahko najhitreje in najceneje proda avto. Nekaj pa pri izbiri doda tudi ustrežnost in prijaznost zaposlenih.

Tako, če upoštevate teh 10 korakov, boste skoraj zagotovo zadovoljni s svojim nakupom. Morda sem kaj spustil, ampak glavne stvari so omenjene. Nalašč sem izpustil garancijo, kar je za nekatere pomemben faktor, ampak jaz mislim, da ne more odločilno vplivati na nakup.

Upam, da vam bo tale vodič kaj koristil pa srečno nakupovanje.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

  1. adelaide94, 23.06.2008 ob 19:27
    adelaide94

    Prepozno sem našel tvoj blog. Za avto sem se namreč že odločil. Vidim, da kar pravilno. Le nekaj bi te dopolnil. Z ženo pričakujeva tretjega otroka in v karavan tipa Octavia treh avto sedežev ni mogoče postaviti. Tudi na VW so me od Passata odvrnili. Če imaš 3 otroke (manjše) je torej enoprostorec že kar obveza.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !