I’m back

Jap, po daljšem premoru sem spet dobil voljo, da kaj lepega napišem. Od moje zadnje objave, ki govori o narejenem izpitu, je minilo že več kot pol leta in je spet čas, da sedaj že kot voznik irazim svoje mnenje o avtomobilski problematiki.

Zdaj je ravno maturitetno obdobje, torej ni veliko dela za šolo, malo resneje pa bo postalo oktobra, ko bom kot mali brucek prestopil prag strojne fakultete. Tam bo naslednje leto že bolonjski način (3 leta), tako da ne vem sploh, kaj pričakovati. Imam pa v načrtu po prvi stopnji že nadaljevati z drugo stopnjo, smer prometna varnost. Tako bom dobil tudi uradno potrdilom, da se bom lahko delal pametnega o prometu :D

No, ampak pustimo to. Torej izpit imam že skoraj leto dni, prevozil pa sem že nekaj krepkih tisočakov in to v precej različnih avtomobilih. Najprej z zadaj gnanim, zelo kratkim terencem, zdaj pa s 190 konjskim kupejem. Občasno vozim tudi povsem nov, čisto navadni hatchback (Auris), kakor se prevaža večina Slovencev. Moram povedati tudi, da sem 70% kilometrov naredil ali v dežju, snegu, ponoči ali v kombinaciji vseh treh. Glede kakšnih karambolov še niti blizu nisem bil, sem pa Peugeota enkrat na parkirišču z ritjo mal zadel. Ampak se ne vidi nič sploh. Je bilo pa to na eni prvih voženj s tem avtom, tako da še nisem bil navajen dolžine.

O izkušnjah na cesti bom pa pisal naslednjič. Lahko pa povem, da niso najlepše.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

  1. klemenix, 5.06.2008 ob 23:31
    klemenix

    Zdej šele vidim, da si kr navdušen nad avtomobilizmom :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !