Izpit za avto! – tretjič

Naj že na začetku povem, da sem imel danes spet prvo izpitno vožnjo in sem uspešno opravil. Tako se je končno zaključila moja trilogija o izpitu.

Dan se je začel že ob desetih, ko sem vozil še zadnjo uro pred izpitom. Potekala je zelo dobro, ker večino pozornosti sploh nisem posvečal temu, kako gre vožnja, ampak sva z inštruktorjem raje razglabljala o dogodkih v svetu avtomobilizma. Ob enajstih sem se lepo parkiral pred izpitni center in počakal spoštovanega gospoda iz izpitne komisije. Sama vožnja je potekala precej običajno, le enkrat sem zgrešil smer v križišču, kjer bi moral zaviti na avtocesto, ampak na srečo je bil naravnost čez par 100 metrov rondo. Sem pa drugače imel veliko sreče. Najprej s tem rondojem, potem se moral obrniti na primernem mestu ravno tam, kjer sem obračal dan prej, pa še dež je padal cel dan, tako da ni bilo nobenih pešcev in kolesarjev. Zanimivo je to, da na celi vožnji nisem nikoli parkiral – ne bočno in ne vzvratno. Pripombe so bile edino čez nekaj pogledov. Ne da nisem, ampak da bi lahko bolj pogledal. V glavnem nič posebnega ni ta glavna vožnja. Če si sproščen in voziš kot prej 20 ur, sigurno narediš. Ura pa itak mine še enkrat prej kot navadna. Čeprav v bistvu sploh ni ura, ker sama vožnja traja dobre pol ure. Aja, ure sem po tistem še tri naredil, tako da sem jih skupaj imel……26? 27? V bistvu sploh ne vem.

Se pa stvari precej spremenijo potem, ko dobiš tisti potrdilo, kar se tiče vožnje. Mislim, da samo s tistim papirjem postaneš 2x boljši voznik, ker zelo dobro vpliva na psiho, ker se res počutiš kot voznik in samemu sebi verjameš, da si sposoben voznik. Se pa prava šola seveda šele začenja. Ampak bi še šlo, če se nebi fotri zmeram zraven tišal, zato da ti je potem bolj v škodo kot v pomoč. Ampak tako pač je. Sej po maturi itak svoj avto dobim, potem bom pa res že pravi voznik.

Moram pa še povedat, da bom kljub vsem slabim izkušnjam in slabi volji malo pogrešal te ure. Ničveč vožnje po enih in istih ulicah 100x, ničveč zajebancije, ničveč mojega Golfa… Amapk sem vseeno vesel, da je končno konec tega. Konec zapravljanja, konec birokracije… Vsaj za nekaj časa.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

 1. Kašpar, 24.08.2007 ob 00:57
  Kašpar

  Čestitam!

 2. the bmw lover, 16.09.2007 ob 14:08

  …. Pozdravlja te ” DUŠA ” bavarca m1 …. mislim da si pretiraval s člankom( “M najmočnejša črka” ) ….. poleg tega bi ti priporočil tudi psihiatra saj mislim da si popolnoma obseden z avtobobili znamke BMW ….. freak freak freak ….

  p.s: Bedasto Motorno Wozilo

 3. oglasnik, 1.02.2008 ob 01:02

  jest sem takoj k sem izpelu iz roške enga izsilu, sam na srečo ocenjevalec tega ni vidu, k je glih ene formularje izpolnjeval

 4. Tadej, 10.06.2008 ob 00:09
  Tadej

  čestitke. glede na tvoj opis pri prejšnji temi “kakšen avto” kupit, vidim da je med nami še en zanesljiv voznik. sam sem naredil izpit v prvo tudi z 28 urami vožnje. a kar jme je precej presenetilo, tako kot pri tebi, nobenega parkiranja, sploh pa to da sem vozil cca 25 minut …

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !