Norenje Vs. Hitra vožnja

Velikokrat so že potekale debate na temo hitrosti in vožnje. Na eni so strani so tisti ta “normalni” vse označevali za norce z majhnim egom ali tičem, na drugi strani pa so “norci” vedno ponavljali, da ne gre za norenje, dokler se niso naveličali odgovarjati. In tako se je pogovor končal tam, kjer se je začel. Kakšna pa je resncia?

Med besedo norenje, ki jo uporabljajo “normalni”, in hitro oz. dinamično vožnjo je velika razlika. Nori nekdo, ki vozi (pre)hitro, vendar take vožnje ne obvlada. Taki ponavadi res le iščejo pozornost. Ampak v isti koš pa mečejo tudi hitre voznike, ki vozijo (pre)hitro in to obvladajo. Taki zagotovo ne vozijo tako zaradi majhnega ega, ampak ponavadi zaradi užitka ali pa imajo pač tak tempo vožnje. Tisti, ki norijo so res nevarni za okolico, ker pač nimajo znanja, ampak na žalost se v isti koš meče tudi tiste druge, ki so dejansko ravno toliko nevarni kot drugi, saj vedo, kaj delajo. Na žalost jih na cesti težko ločiš, zato nekdo, ki “kontrolirano pridrvi” mimo hiše, avtomatsko in po krivici dobi oznako norec. Seveda to tisti “normalni” ne zastopijo in niti nočejo zastopiti. Za njih je pač vsak, ki jih prehiti na AC, norec. Ali pa na magistralki, ko se peljejo že dinamičnih 100. Enostavno ne zastopijo, da nekateri v hitri vožnji uživajo in zato vozijo hitro, pa če jih kdo opazi ali pa ne. In dejansko so tisti previdneži bolj nevarni na cesti. Tako pač je resnici, pa čeprav se “normalni” ne bodo nikdar strinjali in se bodo vedno kregali. Oni raje določajo, kdo je nevaren, čeprav so sami še bolj nrvarni kot pravi norci. Ker enostavno ne zastopijo, da se avto da voziti tudi hitro in varno.

V glavnem, eno je, če hitro vozi nekdo, ki ne zna. To je res noro, zato se reče norenje. Tisti, ki pa hitro vozi in to zna, pa ni noben norec. Zatorej malo pomislite, ali je tisti res norec, ki vas je ravnokar prehitel z 200 na AC ali šel mimo vaše hiše 100 namesto 50.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

  1. šuši, 12.08.2007 ob 18:47
    šuši

    ja…jaz nisem norec, jaz samo rabim adrenalin ;) sicer pa so lahko počasnele boljnevarne, ker se s 100 postavljajo na levi (PREHITEVALNI) pas avtoceste, potem pa je zadaj cela gneča, ki mora zavirati. To so norci!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !