Jebemti birokracijo

Včeraj sem se prvič bolj resno srečal z birokracijo, ki me je že takoj ob prvem stiku zelo lepo zajebala.

V glavnem, včeraj naj bi imel glavno vožnjo. In ob desetih lepo pridem v Kranj, dobre volje, odpeljem še eno uro pred izpitom ter se parkiram pred izpitni center. Ko že hočem do komisije, me inštruktor vpraša, če imam zdravniško spričevalo. In seveda sem ga pustil doma. Meni se niti sanjalo ni, da to rabiš, še manj pa, da bi moral to imeti vedno s seboj. Ampak jaz sem vseh 22 ur odvozil brez potrdila. Tako sem takrat še v nevednosti, da mogoče imajop nekaj razuma odšel do komisije, kjer sem mu razložil, da nimam potrdila in ga lahko pokažem kasneje. Ampak spoštovani gospod se obrne in gre stran odkimavajoč še predno sem sploh dokončal. Takrat se mi je prvič dvignil pritisk.

Sledili so najbolj mučni trenutki, ko so oni kao čakali še 10 minut, če mi bi kdo prinesel potrdilo, medtem ko se je ta iz komisije veselozačel pogovarjati z inštruktorjem, kot da sta sredi kave. Moj pritisk je bil že blizu rdečega polja, medtem ko sem se po mobitelu menil domačimi, da sem v pizdi. Po 10 minutah je ta iz komisije lepo vstal, saj je čas potekel in meni nič, tebi nič, izginil v pisarno. Na mojem merilniku pritiska je zmanjkalo skale, bil sem razpizden kot že dolgo ne. Ne jezen, ampak razpizden. Z vso jezo sem odšel ven, se vsedel v avto in se odpeljal domov. Seveda so bile omejitve in predpisi zadnje, na kar sem mislil. Zato mi je inštruktor nekajkrat rekel, da se bova presedla, če se mislim izživljati. Ampak dejstvo je, da sem takrat dejansko prvič v avtošoli vozil sproščeno in brez problemov. Med vožnjo sem sprostil malo jeze, ko sem prepizdal vsa potrdila, birokracijo in izpitni center. Na koncu je inštruktor še celo nekaj jezen ratal, ampak ga sploh nisem dobro poslušal, samo da sem bil čimprej doma.

Popoldne sem šel nazaj, da bi se še enkrat prijavil, ampak sem po pričakovanjih najprej dobil položnico. Torej sem s prvo plačal stroške izpita, ki ga sploh ni bilo. Tako tudi ni bilo stroškov. Torej sem jih plačal zato, da so pili kavo. Ampak na srečo imam malo poznanstev na centru, tako da bom, če bo vse po sreči, znova vozil že po naslednjem tednu.

Zavedam se, da je krivda samo moja, vendar sem bil zelo šokiran nad zategnjenostjo, ki je nisem pričakoval niti v sanjah. Ampak za naprej pač vem, da se z birokrati ne moreš pogovarjati. Bila je zelo dobra šola, vsaj nekaj pozitivnega v tem.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev

 1. drmagnum, 8.08.2007 ob 22:32
  drmagnum

  To je pravi birokrat!!!! Ne pa ti aparatčiki.

 2. don barkL, 8.08.2007 ob 23:33
  don barkL

  Jaoo, te k so v komisiji mislijo da so bogovi, materi jim… sej ubistvu za nas mladiče — ki nam ne ostane drugega, da se jim podredimo — so.

 3. misko, 9.08.2007 ob 14:23

  kva morš, so pač fuknjeni. Zdravniško potrdilo in ostala potrdila morš tko al tko sabo met k se greš na občinske prjavt. Ne vidm logike zakva b jh mogu poj met še za glavno vožno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !