M – najmočnejša črka

14 črka v abecedi sama po sebi ni nič posebnega in večini ne pomeni nič, vendar jaz ob črki M dobim mehka kolena. Zame je M nekaj posebnega, nekaj magičnega… in nekaj zelo močnega.

Prva asociacija so seveda nekateri bavarski stroji, ki na zadku ponosno kažejo črko M s pripadajočimi črtami v temno modri, svetlo modri in rdeči barvi. Ko zagledaš ta znak, enotavno veš, da gledaš nekaj zelo hudega, nekaj, o čemer sem vedno sanjal. Naravnost obožujem vse M modele, od M1 do zadnjega M6, brez izjeme. In starejši ko so, raje jih imam. Zato imam najraje prvi M model, M1, pa prvo M3, pa prvega M5 in M6… to so res mojstrovine, narejene s srcem in z dobrim namenom. Ti avtomobili imajo dušo, niso neki mrtvi predmeti. Danes so stvari sicer malo drugačne, so mi pa novi M modeli še vedno všeč, ker izstopajo iz te sivine. Še vedno imajo dušo in zaradi tega premagajo vso konkurenco, četudi so drugi na papirju boljši. Čeprav je tudi na papirju BMW ponavadi boljši.

In že nsetrpno čakam nove M BMWje. Prvi bo prišel M3 CSL, potem pa sledi nekaj, za kar preprosto nimam besed. BMW namreč načrtuje narediti svoj drugi superšportnik. če ga naredijo tako, kot so prvega, le da popravijo podatke na papirjih, je uspeh zagotovljen. In zagotovo nas čaka še en avtomobil, o katerem bomo sanjali.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev

 1. vlatka, 6.08.2007 ob 00:43
  vlatka

  A misliš z M-jem na Marcedesa?

 2. parallax, 6.08.2007 ob 02:15
  parallax

  Ne, misli na BMWjeve športne edicije avtomobilov.
  Tiste barve letijo na tole:

  Tudi meni so M serije izredno privlačni avtomobili, ampak EVO IX mi je še lepši :D

 3. parallax, 6.08.2007 ob 02:16
  parallax

  prej sem hotel dodat sliko pa izgleda ne gre, evo link:
  http://www.bcw3design.com/m3/m3images_temp/m3badge.jpg

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !