VN Evrope

Kako zelo pogrešamo take dirke, polne akcije in preobratov. Mislim, da je bila ta dirka ena najzanimivejših, odkar gledam F1.

Že sam štart je bil razbuljiv, ko so se v prvih ovinkih obračali in res stiskali. Potem sem bil zelo presenečen nad napovedvejo, da bo čez 7 minut začelo deževati. Mislil sem si, da je tako natančna napoved navaden bullshit, ampak se je po sedmih minutah res ulilo. Ampak RES ulilo. Najprej me je nasmejal Raikkonen, ko je hotel takoj v bokse, vendar ga je v ovinku proti boksom odneslo nazaj čez travo na stezo. No, tistim, ki so prišli v bokse, pa itak gume niso nič pomagale. Že v prvem ovinku iz boksov so se en za drugim odpeljali na pesek. Potem je sledil SC in rdeča zastava. V vsej zmedi se je na ne vem kakšen način na prvem mestu znašel Winkelhock. Upal sem, da bi tam ostal čim dlje in dosegel čim boljši rezultat. Vendar so se moji upi razblinili že po prvih ovinkih, ko je naenkrat izgubil več kot 10 mest. Seveda so bile nekaj krive prevmatike, ker je bila steza že precej suha, pa tudi znanja mu še malo primankuje. Da sploh ne govorimo o avtu. No, sledil je bolj monotoni del z nekaj okvarami, proti koncu pa je postalo spet bolj zanimivo. Najbolj neumen je bil Massa, ki je dva kroga zadrževal občutno hitrejšega Alonsa, nato pa ga je še butnil. In potem se je še celo nekaj usajal. No, tik pred koncem je spet malo deževalo, ampak nič hujšega. Zanimiv je bil tudi boj za zadnjo stopničko, ko jo je Webber skoraj zapravil v zadnjem ovinku v zadnjem krogu.

Saj vem, da take dirke zelo, zelo dolgo ne bomo več videli, upam pa vseeno lahko. Res smola, da dež tako malokrat pada na dirkah. V dežju Formula 1 celo dejansko postane zanimiva.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !