BMW znova dokazuje

Podeljene so bile nagrade za najboljše motorje leta 2007 in po tradiciji zadnjih dveh let je večino zmag pobral BMW. Najpomembnejši naslov “Engine of the year” je tokrat pobral 3,0 litrski bi-turbo motor iz modela 335i. Poleg tega je osvojil še nagrado za najboljši novi motor, zmagal pa je tudi v svoji kategoriji po prostornini.

BMW je zmagal še v razredu najbolj zmogljivih motorjev, v razredih s prostornino 1,4 do 1,8; 2,0 do 2,5; 2,5 do 3,0 in nad 4 litre. V ostalih razredih pa je bil (z izjemo razreda do 1,0 litra) vsaj med prvimi šestimi. Velja omeniti tudi, da je v razredu 3 do 4 litra zmago zgrešil za le 4 točke. Daleč najmočnejši je bil BMW v razredu 2,5 do 3 litra, kjer je vzel vsa prva tri mesta (3,0 twin-turbo, 3,0d twin-turbo in 3,0i) s tem, da sta imela prva dva ogromno naskoka pred ostalimi.

Moje mnenje je, da je to le še en dokaz o kakovosti in zmogljivosti BMW-jevih motorjev in torej zasluženo veljajo za najboljše motorje na svetu. Nič jih ne hvalim, ampak se to vedno znova in znova dokazuje. Čeprav priznam, da sem ljubitelj BMW-jev.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !