VN Malezije

Z veliko nagrado Malezije se je zame začela nova sezona Formule 1, ker sem prvo dirko zamudil. Že po prvih ovinkih mi je postalo jasno, da bo letošnja sezona zelo zanimiva.

Že na štartu je McLaren pokazal zobe in po prvem ovinku sta bila oba McLarna v vodstvu. Sledilo je nekaj zanimivih krogov boja med Hamiltonom, Raikkonenom in Masso, nato pa je Massa odletel s proge in izgubil dve mesti. Dirka je postala monotona, Alonso si je povečeval prednost, Raikkonen je ves čas vozil za Hamiltonom brez priložnosti za napad, nič pa niso spremenili niti postanki.

McLaren je torej osvojil dvojno zmago, na prejšnji dirki je slavil Ferrari, kar pomeni, da se bodo najmanj štirje dirkači še kako borili za naslov. V kolikor je McLaren malo bolj trpežen kot lani, ima Alonso veliko možnosti še za tretji naslov. Mi je pa škoda Hamiltona, ker je zelo dober voznik, sedaj pa mora delati za Alonsa in mu ščititi hrbet, kot je to počel danes.

Tudi BMW je prišel do zelo solidnega rezultata (Heidfeld četrti), nekoliko slabše se je odrezal Renault, ki je po moje letos brez kakršnihkoli možnosti. Toyota, Honda, Williams in RBR so nekje v zlati sredini kot vedno, na repu pa so še Torro Rosso, Spyker in Super Aguri. Čeprav slednji se je v tej sezoni opazno izboljšal, saj so začeli posegati po za njih solidnih mestih (Sato danes 13., v Avstraliji 12. in na kvalifikacijah celo 10.) 

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !