Kje je tradicija?

Ravno berem nek članek o planih BMW-ja o nekem kupe-terencu X6, malem terencu X2, trivratni seriji 1… in sem pomislil, zakaj toliko modelov? Kje so devetdeseta, ko je BMW imel komaj 5 modelov? Kdo rabi vsa ta skropucala in mešanice vseh možnih oblik karoserije? Kaj je narobe recimo s paleto izpred 10 let? Serija 3, 5, 7, 8 ter Z3 in Z8?

Pa ne samo BMW. Vse znamke so opustile svojo tradicijo zaradi zahtev trga. Tudi Mercedes je še nedolgo nazaj imel razrede C, E, S, SL, CL, SLK, ML in G. Danes pa so se pojavili neki B, R, CLS razredi. Neki neumestni segmenti. Samo še Audi nekako sledi svoji tradiciji. Vendar tudi ne bo dolgo. Potem so se pojavili tudi neki C+C, kupe-kabrioleti. Pa zakaj je to treba skup mešat? Kupe je kupe, kabriolet je pa kabriolet. Pa te limuzine s kupejevsko streho so tudi bedne. Če je limuzina, ne more imeti kupejevske strehe. Ker potem ni več limuzina, limuzine pa so namenjene ravno prostorni zadnji klopi. Potem brezvezni so tudi tisti majhni “enoprostorci” ala Modus in Meriva. Poanta enoprostorcev je ravno v prostronosti, od Modusa in Merive pa ima vsaka limuzina več prostora. Ne more biti majhen avto prostoren.

Zakaj danes vse mešajo in delajo nered, če je pa že od kar obstaja avtomobilska industrija vse jasno, kaj je limuzina, kaj kupe in kaj kabriolet? Do sedaj je to normalno delovalo, zdaj pa naekrat ne več. Zdaj so se pojavili ljudje, ki hočejo karavanskega terenca, ali pa limuzinskega kupeja. In industrija je temu nasedla. Škoda.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !