Mercedes-Benz S XXL

Tukaj bom predstavljal tudi svojo zbirko maket. Zbiram samo Die-cast kovinske makete v merilu 1/18. Začel bom pa kar z eno od top primerkov v moji zbirki.

AUTOart Maybach 57

Gre za kvalitetno maketo ameriškega proizvajalca AUTOart. Poznavalcem to ime pove vse, nepoznavalcem pa lahko povem, da gre za ene najbolj kvalitetnih maket na svetu. Detajli so naravnost neverjetni, notranjost je “okosmatena” (flocking), varnostni pasovi so iz blaga, plstika pa je zelo kvalitetna in na pogled sploh ne deluje kot plastika. Barva je Caspian črna ter himalajsko siva po sredini, cena pa je 90 €.

Drugače sem želel model 62, ampak ga v času nakupa ni bilo na zalogi. Sicer je pa ta skoraj boljši, saj na polici zasede manj (še vedno veliko), ker se razlikujeta le po dolžini. detajli so isti.

No, pa da povem še malo o modelu samem. Maybach se je po skoraj 70 letih odsotnosti vrnil, tako kot takrat pa tudi danes predstavlja najvišjo stopničko luksuznega avtomobila. Ker je Mercedes lastnik, ni presenetljivo, da gre v bistvu za podaljšanega S. Motor je nov, pri Maybachu razvit 5,5 litrski V12 s 550 konji in 900 Nm navora. Kljub 5,7 metra dolžine in dvema tonama do 100 km/h pospeši v dobrih 5 sekundah.

Slike: 1 2 3 4 5 6 7

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !