Dream car – Part 1

Ker se trenutno ne spomnim nič pametnega za povedat, bom kar predstavil enega od svojih sanjskih avtov.

1971 Plymouth Hemi Barracuda

 Gre za klasičnega predstavnika American Muscle dobe, ki je hkrati tudi najboljši in je iz zadnje generacije te ere, preden jo naftna kriza leta 1973 dokončno uniči. Pod motornim pokrovom se nahaja seveda najboljši in najbolj oboževan motor na svetu, Chryslerjev 426 Hemi V8.

No, tak, ki išče sodoben, majhen in varčen avto, je sevda povsem zašel. Cuda ni ne sodobna, ne majhna, še manj pa varčna. Torej je velik, zastarel, hudičevo potrošen in neuporaben. Zakaj je potem to moj sanjski avto? Iz treh razlogov.

1. Oblika. Čeprav se marsikomu zdi grd, pa je zame to ena najlepših oblik. Enostavna tista, brezčasna, klasična Muscle oblika s širokimi blatniki in seveda nepogrešljivim “shaker hood-om”. 2. Motor. Seveda. Kako pa American Muscle ljubitelju ne bo všeč 426 Hemi motor. 425 konjev pod pokrovom poskrbi za neverjetne pospeške in nepozabno uživantsko vožnjo. 3. Zvok. To bi lahko že pod drugo točko napisal, ampak je tako poseben, da si zasluži svojo. Zvok iz tega stroja pa je enostavno tako… Se ne da opisat. Najlepša glasba za ušesa. Ure in ure bi lahko poslušal to V8 rohnenje. Nepoznavalci temu sicer pravijo, da “ropota kot traktor”, ampak druga?e pa to poslušam raje kot katerokoli glasbo. Seveda pa se v kombinaciji s pravim izpušnim sistemom to veselje primerno pove?a. Tole recimo je zame perfektni zvok za Muscla.

Všeč pa mi je tudi zato, ker je zelo eksotičen. Rad imam eksotične avte, zato tudi v naslednjih partih ne bo normalnega avta. Enostavno ne maram normalnih avtov. Hočem eksotične, posebne avtomobile, ki mi bojo v užitek. V čem pa je potem smisel vožnje, če ne uživaš?

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev

 1. lefty, 26.03.2007 ob 19:51
  lefty

  Pišuka če bi slikca delala bi še blo. ;) Sicer pa priznam da so mi prav ti Muscle avti tudi všeč, ampak niso pa to moji sanjski. Če bi že izbiral iz te klase bi izbral recimo Cobro k to je pa res sexy avtič, al pa mugoč Mustanga. Legende pač :P
  Sicer so pa nasploh ti mišičnjaki bl neuporabni, so tako kot bodybilderji napihnjeni nardijo pa bore malo. Avti za po ravnem pač. Tako, da bi velik raje imel kako strelco iz maranela al pa Lambija, al pa mugoč Pagani Zondo, ne, ne, ne…Koenigsegg CCX….joooj lej kaj si zdj naredu. Spet sanjam! :( Ah kurc grem se učit naprej. :( :(

  Drgač pa zanimiv, me zanima kaj bo v naslednjih delih ;)

 2. lefty, 26.03.2007 ob 19:51
  lefty

  U sori že dela slika. :P My bad.

 3. virenque, 26.03.2007 ob 21:14

  Dobr avto..oldies goodies scena…drgač ga pa ni čez Chrysler 300C!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !